Molenvliet 4 . 3961MV Wijk bij Duurstede

T: 0343 595 090 . F: 0343 577 044

E: info@vdsijs.nl

Van der Sijs

Renovatie rijngemaal Arnhem

Bestaand

Bestaand

Opdrachtgever: Aan de Stegge

Eindklant: Waterschap Rijn en IJssel

  Het ontwerpen, tekenen, bouwen, programmeren van een schakelpaneel en het elektrisch monteren van de complete elektrische installatie voor het aansturen en  regelen van een Rijngemaal te Arnhem.

  Het waterschap en de gemeente Arnhem willen samen het Rijngemaal renoveren. Doel is het garanderen van de continuïteit/beschikbaarheid van het gemaal om te voldoen aan de afnameverplichting en voor een optimale werking van het gemeentelijk rioolstelsel door middel van een volledig gerenoveerd gemaal.

De besturing beslaat de volgende regelingen:

  • 3 rioolpompen. De pompcapaciteit van het rioolgemaal bedraagt maximaal 3815 m3/h;
  • 3 overstortpompen. De pompcapaciteit van de bemaling bedraagt 11.000 m3/h;
  • Luchtbehandeling met lavafilter en nageschakelde koolfilter en chemisch filter;
  • Noodstroomaggregaat en toebehoren zodat het Rijngemaal als eilandbedrijf kan draaien;

Historisch kader:
Op 24 september 1944 stopten de Duitsers de geallieerde opmars bij Arnhem. De brug bij Arnhem was een brug te ver. Deze brug, in 1978 omgedoopt tot de John Frostbrug, werd hiermee een belangrijk historisch element. Het rioolgemaal aan de Kadestraat werd totaal verwoest in de Tweede Wereldoorlog. In 1945 werd in het ‘noodgemaal’ bij de brug een pompinstallatie (Worthingtonpomp met een Cummings dieselmotoraandrijving) geïnstalleerd. Deze pomp moest tijdens het hoogwater in de winter van 1947- 1948 voorkomen dat de binnenstad van Arnhem onder water zou lopen. In 1965 bouwde
Arnhem dit zogenoemde Rijngemaal om als een poldergemaal. Het doel was om het achterliggende gebied bij hoge Rijnwaterstanden te bemalen, omdat het water niet meer onder vrij verval kon worden afgevoerd. In het gemaal werden een dieselgedreven pomp en twee Pannevis-pompen met verlengde as en hoog opgestelde elektromotoren geplaatst.
In 1976 kwamen hier onder leiding van het Zuiveringschap Oostelijk Gelderland nog twee rioolwaterpompen bij. Sindsdien heeft het Rijngemaal twee functies: het verpompen van rioolwater naar de zuivering en het bemalen van de reguliere overstorten bij hoge Rijnwaterstanden.

Ontwerp

Bestaand

Heeft u vragen of interesse in onze diensten?

Maak hieronder een keuze en laat uw contactgegevens achter. Wij nemen contact met u op.

Niet alle velden zijn ingevuld
Velden met een * zijn verplicht.

Opdrachtgevers

Laadpalen op 30 locaties van de Dierenbescherming

Opdrachtgever: NL-Mobility

Het leveren en plaatsen van laad aansluitingen op 30 locaties bij de dierenbescherming.

 

De dierenbescherming is sinds een paar dagen de trotse eigenaar van een 30-tal volledig elektrisch rijdende dieren ambulances. Deze voertuigen gaan geheel op groene stroom rijden.  Dit is mede mogelijk gemaakt door een schenking van de Nationale Postcodeloterij.

 De benodigde laadstations zijn door Van der Sijs geassembleerd en ter plekke geïnstalleerd. Bijzonderheid is dat buiten alleen de laadaansluiting zit en de regel-elektronica zit veilig en droog in het bedrijfspand. De stations zijn geleverd inclusief een GPRS koppeling naar een centrale database. Hierdoor is het mogelijk om in te loggen op één web portal waar men kan zien wat het “laadgedrag” per locatie is. Ook kun je met dit systeem inzien wat de aanwezige zonnepanelen opleveren. Hierdoor is het bewijsbaar dat er volledig energieneutraal wordt gereden.