Molenvliet 4 . 3961MV Wijk bij Duurstede

T: 0343 595 090 . F: 0343 577 044

E: info@vdsijs.nl

Van der Sijs

Smart grid bedrijfsgebouw Van der Sijs

Opdrachtgever: Green Label

Met de start van ons Green Label zijn er een hoop ontwikkeling binnen het bedrijf geweest. De meeste ervaring krijg je door het zelf te doen. Daarop hebben wij besloten om een groot voorbeeld te geven en ons bedrijfspand te voorzien van zonnepanelen en E-laadstations.

Zonnepanelen

De 189 panelen hebben een piekvermogen  van 47 killowatt! Hiermee kan voldoende energie opgewekt worden voor bijna 12 huishoudens.

Wij hebben inmiddels 2 afzonderlijke systemen op ons bedrijfspand geplaatst, namelijk:

  • Het conventionele systeem van 91 panelen op 2 centrale inverters van SMA. Het systeem is via SMA Sunny Portal te bekijken door hier te klikken;
  • Een systeem van 98 panelen gekoppeld door middel van micro inverters van Enecsys. Het systeem is via Enecsys Energy Monitor te bekijken door hier te klikken. (Username: "info@vdsijs.nl" Password: "GreenLabel1")

Beide systemen hebben hun voor- en nadelen. Voor meer informatie omtrent deze systemen of om de systemen in "real life" te zien op ons bedrijfspand, kunt u altijd contact met ons opnemen.

E-laadpalen

Op onze parkeerplaats hebben we plaats gemaakt voor 4 oplaadpunten. Hiermee bieden wij onze klanten en personeel de mogelijk om hun elektrisch auto op te kunnen laden. Het aanbod van oplaadpunten in Nederland wordt steeds groter. Op veel plekken betreft het echter "trage" laders, waarbij het volledig opladen van een auto 8 uur kan duren. Wij hebben daarom een snellader ontwikkeld, De snelheid van het laden in continu per laadstation variabel van enkele kilometers per uur tot maximaal 110 kilometer per uur bij 22 kW. Het volledig opladen van bijvoorbeeld een Renault Zoe is hierdoor gereduceerd tot 40 minuten Deze snelheid wordt automatisch aangepast aan de hoeveelheid beschikbare eigen elektriciteit. 

Monitor syteem 

Om onze energie huishouding te kunnen monitoren hebben wij ook een eigen monitor systeem ontwikkeld. Met dit systeem hebben wij een koppeling gemaakt tussen onze zonnepanelen en elektrische laadstations, waardoor er een "Smart Grid" ontstaat. Hierdoor kunnen wij op een efficiënte manier omgaan met onze energie.

Wanneer er bijvoorbeeld veel energie wordt opgewekt met onze zonnepanelen, waardoor er energie teruggeleverd wordt (energie overschot). Dan zal het systeem de laadpalen upgraden en meer energie naar de laadstations sturen. Hierdoor zullen de elektrische auto's sneller opladen. Op een bewolkte dag, wanneer we minder energie opwekken en dus energie afnemen van het net (energie tekort). Zal het systeem de zal laadstations downgraden en minder energie naar de laadstations sturen. De elektrische auto's zullen weliswaar minder snel opladen, maar ze worden wel met onze eigen groene energie opgeladen.

De volgende stap is om het KNX systeem te koppelen en integreren met ons monitor systeem.

Green Label

 

Heeft u vragen of interesse in onze diensten?

Maak hieronder een keuze en laat uw contactgegevens achter. Wij nemen contact met u op.

Niet alle velden zijn ingevuld
Velden met een * zijn verplicht.

Opdrachtgevers

Laadpalen op 30 locaties van de Dierenbescherming

Opdrachtgever: NL-Mobility

Het leveren en plaatsen van laad aansluitingen op 30 locaties bij de dierenbescherming.

 

De dierenbescherming is sinds een paar dagen de trotse eigenaar van een 30-tal volledig elektrisch rijdende dieren ambulances. Deze voertuigen gaan geheel op groene stroom rijden.  Dit is mede mogelijk gemaakt door een schenking van de Nationale Postcodeloterij.

 De benodigde laadstations zijn door Van der Sijs geassembleerd en ter plekke geïnstalleerd. Bijzonderheid is dat buiten alleen de laadaansluiting zit en de regel-elektronica zit veilig en droog in het bedrijfspand. De stations zijn geleverd inclusief een GPRS koppeling naar een centrale database. Hierdoor is het mogelijk om in te loggen op één web portal waar men kan zien wat het “laadgedrag” per locatie is. Ook kun je met dit systeem inzien wat de aanwezige zonnepanelen opleveren. Hierdoor is het bewijsbaar dat er volledig energieneutraal wordt gereden.