Molenvliet 4 . 3961MV Wijk bij Duurstede

T: 0343 595 090 . F: 0343 577 044

E: info@vdsijs.nl

Van der Sijs

(Afstudeerder) stagiairs Business IT & Management of Technische Bedrijfskunde

Van der Sijs Techniek & Automatisering, gevestigd in Wijk bij Duurstede, is een middelgrote organisatie. Wij komen graag in contact met (Afstudeerder) stagiairs Business IT & Management of Technische Bedrijfskunde 

Wij zijn specialist in de ontwikkeling van elektrotechnische (besturing)panelen, energieverdelers en sinds enkele jaren ook Charging Plaza’s. We zien veel mogelijkheden in het EV (elektrisch vervoer) en voorspellen een forse groei. Niet alleen in het aantal EV’s, maar ook in het laadvermogen. Echter, bestaande oplaadsystemen lopen tegen problemen aan m.b.t. schaalbaarheid, performance, efficiency en compatibiliteit. Dit terwijl auto accu’s steeds vaker geschikt zijn voor laden met  hogere vermogens, terwijl dit niet altijd beschikbaar is.

De afstudeeropdracht is veelomvattend en daardoor zeer uitdagend. De opdracht kan worden opgedeeld in 3 verschillende ontwikkelgebieden. Voor deelontwikkeling 1 (Marketing en Communicatie) zoeken wij afstudeerders van de studierichtingen Business IT & Management of Technische Bedrijfskunde.

Probleemstelling / Marketing en communicatie:

·         We zien vooral op de Duitse markt veel potentie. Belangrijk onderwerp is de certificering volgens Europese veiligheidsnormen (TÜV en / of DEKRA);

·         Ook de acceptatie van onze systemen door de auto industrie is een struikelblok (EV-ready);

·         Hoe kunnen we ons verder profileren en ruchtbaarheid geven waarmee we bezig zijn. Welke partijen zijn belangrijk voor ons;

·         Kleinere klanten kosten vaak net zo veel tijd en energie (=kosten) als grotere klanten. Dit moet worden geoptimaliseerd.

·         Auto’s worden minder emotie, maar meer “public transport”. Ook wij moeten met onze laadsystemen inspelen op deze trend.

 

De doorontwikkeling van de Charging Plaza als universeel oplaadsysteem voor het opladen van EV met een grote variëteit aan aansluitingen en laadstromen, is een vereiste voor de continuïteit van de organisatie. Doel is het intelligent plannen van het laadproces waarbij vraag en aanbod van energie de belangrijkste rol spelen. Hiertoe gaan we een platform ontwikkelen bestaande uit diverse technieken en algoritmen. Ook zullen wij een snellader moeten ontwikkelen, aangezien huidige laders niet compatibel zijn met (complexe) intelligente laadplanningen en hoge vermogens.

 

Afstudeeropdracht

1.            Certificering op acceptatie door auto industrie (ZE-ready en EV-ready);

2.            Certificering op normering en veiligheid (TÜV en / of DEKRA);

3.            Verbetering van ons marketing en acquisitie apparaat;

4.            Beter afgestemd bedrijfsproces om ook kleinere klanten optimaal te kunnen bedienen;

5.            Beter kunnen inspelen op trends zodat wij onze laadsystemen, mede door onze technische voorsprong, beter kunnen verkopen;

6.            Aantoonbaar maken van de voordelen van het managen van de energiestromen.

 

Reageren

Reageren op deze afstudeer opdracht kan via een sollicitatie met motivatie. U kunt uw reactie richten aan:

Henk Roest

Afdeling                                  Automatisering                       
Directnummertelefoon           0343 – 595093                       

Heeft u vragen of interesse in onze diensten?

Maak hieronder een keuze en laat uw contactgegevens achter. Wij nemen contact met u op.

Niet alle velden zijn ingevuld
Velden met een * zijn verplicht.

Opdrachtgevers

Laadpalen op 30 locaties van de Dierenbescherming

Opdrachtgever: NL-Mobility

Het leveren en plaatsen van laad aansluitingen op 30 locaties bij de dierenbescherming.

 

De dierenbescherming is sinds een paar dagen de trotse eigenaar van een 30-tal volledig elektrisch rijdende dieren ambulances. Deze voertuigen gaan geheel op groene stroom rijden.  Dit is mede mogelijk gemaakt door een schenking van de Nationale Postcodeloterij.

 De benodigde laadstations zijn door Van der Sijs geassembleerd en ter plekke geïnstalleerd. Bijzonderheid is dat buiten alleen de laadaansluiting zit en de regel-elektronica zit veilig en droog in het bedrijfspand. De stations zijn geleverd inclusief een GPRS koppeling naar een centrale database. Hierdoor is het mogelijk om in te loggen op één web portal waar men kan zien wat het “laadgedrag” per locatie is. Ook kun je met dit systeem inzien wat de aanwezige zonnepanelen opleveren. Hierdoor is het bewijsbaar dat er volledig energieneutraal wordt gereden.